Wie is Shi

Shi is een Vlaams/Koreaanse artieste die reeds meer dan 23 jaar op het podium staat als allround zangeres. De uitzonderlijk mooie stem die ze van jongsaf aan heeft meegekregen, koestert ze met een ongeziene passie en energie.

Haar zangtalent werd ontdekt tijdens haar studententijd in Antwerpen en al snel trad ze op als lead singer in verschillende rock- en coverbands. Daarom besloot ze zich een artiestennaam eigen te maken en haar keuze viel op Shi, verwijzende naar haar oosterse roots, gecombineerd met de innerlijke kracht om het onderste uit de kan te halen voor het slagen in een succesvolle zangcarrière.

In de loop van de jaren die daarop volgden maakte Shi kennis met de bigband-scene en trad ze op als graag geziene gaste in orkesten zoals BigBand Lier, S.H.A.P.E., The Stamps (het vocale begeleidingskwartet van Elvis Presly himself), The Swingmasters, Dirk Van der Linden Quartet, enz…

Naast rock, jazz, blues en gospel heeft Shi ook een volledig repertoire uitgebouwd rond pop, soul en funk. Ze is zonder twijfel één van de weinige artiesten in Vlaanderen die zo’n brede waaier aan muziekstijlen meester is.

Een van de elementen waar ze steeds enorm veel succes mee scoorde was ongetwijfeld haar liefde voor de Franse Chanson. Supersterren als Edith Piaf, Gilbert Bécaud, Charles Aznavour, Dalida, Patricia Kaas en vele anderen zijn voor haar een bron van inspiratie geweest die ertoe geleid hebben om haar chanson “Je Vis Ma Vie” op te nemen.

Een tijdje geleden is ze opnieuw in de studio gedoken om samen met enkele briljante muzikanten, die ondermeer de muziek hebben verzorgd en geschreven voor Charles Aznavour, Adamo, Jaques Brel, Gilbert Bécaud, Fabian, Maurane, enz… een nieuw nummer op te nemen getiteld “Il s’en va“. 

Shi is zonder twijfel een unieke live-performer en uiterst gemotiveerd om haar talent met de ganse wereld te delen.